Roberta Anastase propune ca parlamentarii să nu mai poată cumula pensia cu indemnizaţia

17

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, propune modificarea legii privind statutul parlamentarilor, astfel încât pensia să nu mai poată fi acordată simultan cu indemnizaţia de senator sau deputat.

Propunerea legislativă vizează modificarea articolului 41, alineatul 5 din legea 96/2006 şi stipulează că „indemnizaţia lunară a deputaţilor şi senatorilor se cumulează cu alte venituri şi se supune impozitului pe venit, conform legii, iar pensia calculată potrivit legii nu se acordă simultan cu indemnizaţia de deputat sau senator”.
„Pentru a putea clarifica şi a intra în legalitate, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de latura morală am făcut această propunere legislativă şi fac o invitaţie tuturor colegilor deputaţi şi senatori care doresc să semneze această lege să o facă”, a declarat Roberta Anastase.

Aceasta a amintit de hotărârea Birourilor Permanente care au aprobat, pe 22 martie, un proiect de hotărâre privind normele de aplicare a acestei legi, ce permitea parlamentarilor să cumuleze pensia cu salariul. „E cazul să ne facem curăţenia de primăvară în Parlament, să facem curăţenia în legislaţia care ne priveşte pe noi şi astfel să eliminăm eticheta de privilegiaţi.

Cred că aceştia sunt paşii corecţi, legali pe care îi putem face pentru a arăta românilor că parlamentarii nu sunt undeva deasupra lor şi deasupra legii”, a completat Anastase. Ea s-a declarat convinsă că va avea susţinerea parlamentarilor democrat-liberali şi ai UDMR şi a anunţat că va depune proiectul, vineri, la Biroul permanent.
Preşedinta Camerei Deputaţilor a precizat că miercuri va prezenta propunerea legislativă grupului parlamentar al PDL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata