ROMÂNI LA MONGOL RALLY: Hărţi, poveşti de călătorie, două maşini şi o motocicletă, la petrecerea dinaintea plecării

Unii au plecat pentru că au vrut să se plimbe, cu o motocicletă numită Doyle și multe povești pre-plătite de donatori, alții, care urmează să trăiască aventura, vor să pescuiască pe drum, alții se bucură de o pauză de șapte săptămâni de la muncă iar alții dau vina pe criza de 40 de ani.

Esenţial este că joi s-au întâlnit la o petrecere în aer liber la Ferma Animalelor oameni care au făcut sau vor face un drum până în Mongolia, fără rezervări de avion, fără tratament all inclusive şi fără prea multe bagaje.

Două dintre cele trei echipe româneşti care şi-au anunţat plecarea la Mongol Rally, Dracula Khan şi Mămăliga Warriors, s-au întâlnit cu cei care au fost în acelaşi Mongol Rally în anii precedenţi, Paramongols (2011), Dacioţii până-n Mongolia (2012) şi Mongolification (2013).

Lor li s-a alăturat şi Mihai Barbu, fotoreporterul care a pus Mongolia pe harta aventurierilor români, după ce a călătorit cu motocicleta Doyle până la Ulan Bator. Pentru a-şi finanţa călătoria, Mihai a pus la vânzare drumul său, în parcele. Povestea fiecărei parcele parcurse era scrisă celui sau celei care a cumpărat-o, înaintea plecării. Cu Doyle cuminte în spate, purtând pe parbriz stickerele cu numele donatorilor, cinci ani mai târziu, Mihai Barbu spune că a plecat pentru că pur şi simplu a vrut să se plimbe iar pentru cei care urmează să plece în Mongolia are o sugestie: „Cel mai important e să se bucure de fiecare moment din drumul acesta să se gândească că e ultima dată când fac chestia asta”.

Aventura Bucureşti — Ulan Bator trăită de Mihai Barbu a devenit cartea „Vând kilometri”, care a fost inspiraţie şi pentru unul dintre membrii echipei Dracula Khan. „Mongol Rally a fost un vis după ce am citit o carte. M-am gândit că poate o să ajung şi eu să fac lucrul ăsta”, a declarat  Radu Manea.

Managerul de 40 de ani şi-a dorit atât de mult să meargă la Mongol Rally alături de prietenii săi, încât a plătit taxa de participare din august anul trecut. „Plec cu optimism, că o să fie o aventură frumoasă şi că o să avem ce povesti prietenilor, familiilor, copiilor şi nepoţilor”, a spus el.

Ovidiu Niculică (47 de ani), din aceeaşi echipă, speră că pe drum va avea timp să şi pescuiască, pasiunea sa, iar Radu Mocanu spune, cu umor, că a ales aventura Mongol Rally pentru că i se apropie „criza de 40 de ani”. Pasionat de fotografie, acesta mărturiseşte că va lua cu el nu unul, ci două aparate de fotografiat. „Paşapoartele, asta trebuie să luăm cu noi”, intervine Radu Manea.

Pentru călătoria în Mongolia, echipa Dracula Khan a avut nevoie de trei luni pentru a obţine opt vize în ţări ale căror nume se termină în „-stan” şi pentru Iran. Traseul a fost ales pentru a reface, într-o mică maşină de oraş, Drumul Mătăsii. „Puteam să alegem să mergem prin Ucraina şi prin Rusia. Am fi ajuns în 10 zile, dar am fi văzut aceleaşi blocuri şi poate câteva statui cu Lenin”, spune Manea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata