România a avut cea mai mică scădere a producţiei industriale din UE în luna aprilie

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 0,7% în luna aprilie 2014 comparativ cu luna martie 2014, însă România se numără printre statele membre unde producția industrială a scăzut de la o lună la alta, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre mai mari creșteri ale producției industriale au fost înregistrate în Portugalia (6,7%), Lituania (4,9%) și Olanda (3,5%). Singurele state care au înregistrat scăderi ale producției industriale au fost Malta (minus 6,0%), Croația (minus 2,9%), Danemarca (minus 0,9%), România și Finlanda (ambele cu o scădere de 0,3%).

În cazul României, scăderea din luna aprilie vine după ce în luna martie România s-a situat în rândul țărilor UE care au înregistrat cea mai mare creștere a producției industriale.

În ritm anual, luna aprilie 2014 comparativ cu luna aprilie 2013, producția industrială în Uniunea Europeană a crescut cu 2,1% iar în zona euro a crescut cu 1,4%. În acest caz România se numără printre statele unde producția industria a crescut (3,2%), fiind însă devansată de Irlanda (15%), Ungaria (10,1%), Cehia (9,2%) și Portugalia (5,8%).

Potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, în aprilie 2014, comparativ cu aprilie 2013, producția industrială (serie brută) a crescut cu 2,6% datorită industriei prelucrătoare (+3,9%). În aceeași perioadă analizată, producția industrială, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 5,9%, susținută de creșterea industriei prelucrătoare (+7,8%) (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata