România a avut în martie a doua rată anuală a inflaţiei în UE

Ungaria a avut în luna martie 2010 cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 5,7 la sută, urmată de România, cu 4,2 la sută, şi Grecia, cu 3,9 la sută, conform unei estimări revizuite publicată, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, rata anuală a inflaţiei a urcat neaşteptat în luna martie, la 1,5 la sută, faţă de nivelul de 0,9 la sută înregistrat în luna februarie, iar în Uniunea Europeană rata anuală a inflaţiei a crescut la 1,9 procente, de la 1,5 procente în luna februarie.

În luna martie 2010, cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei s-au înregistrat în Letonia (minus patru la sută), Irlanda (minus 2,4 la sută) şi Lituania (minus 0,4 la sută).

La polul opus, se situează Ungaria, cu o creştere a preţurilor de 5,7 la sută, România (4,2 la sută) şi Grecia (3,9 la sută).În luna martie 2010, comparativ cu luna precedentă, rata anuală a inflaţiei a scăzut în cinci state membre, inclusiv în România, a rămas stabilă în două state membre şi a crescut în 19 state membre.

Cea mai ridicată inflaţie anualizată până în martie 2010 s-a înregistrat în România (cinci la sută), urmată de Ungaria (4,8 la sută) şi Polonia (3,9 la sută), iar cea mai scăzută în Irlanda (minus 2,3 la sută), Portugalia (minus 0,8 la sută) şi Estonia (minus 0,7 la sută).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata