România a devenit oficial a 23-a ţară membră a CSLF

33

România a devenit, marți, a 23-a țară membră a CSLF (Carbon Sequestration Leadership Forum), respectiv a opta din Uniunea Europeană, în cadrul conferinței care se desfășoară la Riad (Arabia Saudită), se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri (MEIMMMA).

Întâlnirea grupului pentru politici publice al Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) se desfășoară între 1 și 5 noiembrie la Riad — Arabia Saudită.

‘În calitate de membru al Uniunii Europene, România își propune să fie un partener important pentru implementarea Uniunii Energetice care urmărește transformarea sistemului energetic european în următorii cinci ani prin completarea pieței interne, întărirea securității energetice și, nu în ultimul rând, decarbonizarea sistemului care va permite Uniunii Europene atingerea obiectivelor de schimbări climatice propuse’, a precizat Andrei Gerea, ministrul MEIMMMA.

În data de 4 noiembrie, ministrul Energiei va participa la cea de a VI-a Conferință Ministerială CSLF alături de conducătorii instituțiilor guvernamentale pentru politica energetică din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Norvegia, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, precum și șefii delegațiilor celorlalte state membre.

Cu prilejul vizitei în Arabia Saudită, ministrul român a avut întâlniri cu reprezentați ai mediului de afaceri din această țară abordând posibile proiecte de cooperare economică româno-saudite în domeniile coordonate de Ministerul Energiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: investenergy.ro


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News