România a înregistrat, în martie, cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE

Volumul comerțului cu amănuntul în România a crescut cu 13,4%, în martie, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind cea mai mare creștere înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele prezentate, marți, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,9%, iar în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 1,6%.

Comerțul cu amănuntul în UE a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,3%, iar vânzările de alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,1%.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în România (13,4%), Luxemburg (12,1%) și Ungaria (8,4%), iar singurele scăderi au fost în Malta (2%), Finlanda (1,3%), Slovenia (1,1%) și Spania (0,6%).

În martie 2014, comparativ cu februarie, comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere de 0,3% în zona euro și în Uniunea Europeană. Și în acest caz, România se situează pe primele locuri în UE cu o creștere de 2,2%, fiind devansată doar de Estonia și Letonia (ambele cu 2,8%) și Franța (2,3%). Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Portugalia (1,7%), Austria (0,9%), Germania, Irlanda și Slovenia (0,7%).

Potrivit Eurostat, în UE, vânzările de produse non-alimentare au înregistrat un declin de 0,1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări au crescut cu 0,7%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata