România a primit de la UE 13,2 miliarde de euro mai mult decât a contribuit

România a primit de la Uniunea Europeană /UE/ fonduri de aproximativ 23 de miliarde euro și a contribuit la bugetul comunitar cu circa 9,7 miliarde de euro, potrivit celor mai recente informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, de la sfârșitul lunii februarie 2014.

„Rezultatul net al României în relaţia cu UE este de circa 13,2 miliarde euro”, a precizat, vineri, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la prezentarea raportului SAR pe anul 2014.

Societatea Academică din România (SAR) a prezentat, vineri, raportul anual de analiză și prognoză pe 2014, în deschiderea mesei rotunde ‘Cum facem din integrarea europeană un succes’, organizată împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Raportul examinează modul în care România a știut sau nu să folosească aderarea la Uniunea Europeană în beneficiul cetăţenilor și propune, totodată, soluţii pentru a face din integrarea europeană un succes.

Documentul cuprinde prognoza economică pentru anul 2014 și abordează teme precum: „În viteza a doua: comerţul intracomunitar al României’, ‘Ce am învăţat din proasta gestiune și planificare a fondurilor europene’, „Miza bătăliei pentru Pungești’, ‘Libera circulaţie a forţei de muncă în Uniunea Europeană: ce pierdem și ce câștigăm’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata