România a primit un răgaz de o lună pentru depunerea candidaturii la organizarea Universiadei de vară din 2021

România a primit o amânare de o lună pentru depunerea candidaturii sale oficiale la organizarea Universiadei de vară din 2021, potrivit paginii de Facebook a acestui proiect.

Federația Internațională a Sportului Universitar (FISU) a prelungit cu o lună termenul de depunere a candidaturii pentru organizarea Universiadei de vară din 2021, stabilit inițial pentru 31 martie 2015.

Amânarea a fost anunțată printr-o scrisoare oficială adresată marți Ministrului Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, precizează sursa amintită. Gazda Universiadei de vară din 2021 va fi aleasă în luna noiembrie 2015.

Proiectul de țară ”Universiada de Vară 2021 în România”, inițiat de Asociațiile ”Student Sport România” și ”Vasile Tomoiagă”, mai are nevoie doar de acordul premierului Victor Ponta și de semnătura finală a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu.

Proiectul Universiadei este susținut de Primăria Municipiului București, prin primarul general Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de principalele federații sportive naționale, de numeroase organizații școlare, universitare și de tineret, precum și de sportivi români de renume.

Candidatura a fost lansată oficial în data de 10 martie, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, secretarul general al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU), Eric Saintrond, etc.

România a organizat până acum o singură Universiadă, în anul 1981 la București, acesta fiind, de altfel, și cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră. Universiada de vară din 1981 s-a bucurat de participarea a 2.930 de sportivi din 86 de țări și a peste 200.000 de spectatori. În acel an, sportivii români au obținut medalii la toate cele 10 discipline ale Universiadei și au ocupat locul 2 în clasamentul final. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata