România, a zecea ţară în privinţa riscului de încetare a plăţilor

– România se afla pe locul 10 in tarilor privind riscul de incetare a platilor, cu o probabilitate de incetare a platilor de aproape 25%, releva un studiu in intocmit de compania X-Trade Brokers.

.

În aceeasi ierarhie se claseaza Argentina, Ucraina, Venezuela, Letonia si Islanda.

“Ministerul de Finante se imprumuta constant atât de la bancile locale, cât si de pe pietele externe, bani care se adauga imprumuturilor luate de la organismele europene si internationale, fapt care, daca va continua in acelasi ritm, va adânci deficitul bugetar cu mult peste asteptarile Fondului Monetar International sau ale guvernului. În acest moment, previziunile analistilor nostri sunt destul de sumbre”, a declarat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

Citeste si:  Băsescu: Cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani, se înşală

Analistii companiei specializate considera ca deficitul bugetar inregistrat de România in 2008 “ar fi putut fi controlat”. “Bancile românesti nu aveau active “toxice” la nivelul celor inregistrate in Vestul Europei sau in SUA, iar economia inregistra cresteri importante (…) Interventia Guvernului in economie ar fi putut salvatoare si, prin interventie, inteleg masuri care ar fi putut plafona “bubble”-ul imobiliar sau care ar fi putut stimula IMM-urile si accesul acestora la fonduri europene (…)”, se arata in informarea X-Trade Brokers.

X-Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in alte sase tari europene: Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si România, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil.

Citeste si:  În luna mai, statul a împrumutat 1,5 miliarde lei de la bănci

La nivel european, X- Trade Brokers are peste 15.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 20 miliarde de euro. Pe piata din România, X-Trade Brokers s-a lansat, oficial, in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevad atingerea unui volum de tranzactii de minim 400 milioane euro pe luna pâna la sfârsitul anului in curs.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner