România ar putea ajunge să plătească salariile raţionalizat

FMI a ajuns la Bucuresti si i-a gasit pe oficialii Guvernului Boc cu o mare problema: nivelul arieratelor, respectiv datoriile mari pe care statul le are catre mediul privat. Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a avertizat inca de acum doua saptamani ca acordarea transei a sasea din acord, de 900 de milioane de euro, depinde si de reducerea arieratelor.

 

Abia ajuns in Romania, seful misiunii Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, a anuntat ca FMI va lua in calcul pentru 2010 o recesiune mai adanca de 0,5% din PIB, dar pana la 3%.

In conditiile in care pe plan extern statului i-ar fi greu sa se imprumute in conditii convenabile si nici pe plan intern relatia cu bancile nu este tocmai buna, surse oficiale au declarat pentru Gandul ca la Bucuresti s-a discutat si despre cel mai pesimist scenariu posibil, aplicabil in lipsa banilor de imprumut: plata rationalizata a pensiilor si a salariilor. „Pur si simplu statul ar putea ramane fara bani, ceea ce inseamna ca va fi nevoit sa rationalizeze cheltuielile. Asta poate insemna si anularea totala a investitiilor si plata cu intarziere a salariilor si a pensiilor”, ne-au declarat sursele.

Misiunea oficiala a FMI la Bucuresti, in urma careia Guvernul va afla daca va primi transa a sasea din acord, de circa 900 de milioane de euro, a inceput pe un ton pesimist. Jeffrey Franks, seful misiunii, a anuntat ca Fondul va revizui in jos prognoza privind recesiunea economiei romanesti.

Integral in Gandul

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    VEDETI DE CE E APRECIAT CEUSESCU.ATUNCI ERA RATIONALIZAT MANCAREA, DAR AI AVUT BANI, SI CUNPARAI LA CANTINA PARTIDULUI, CANTINE PROPRI A UNOR UNITATI MARI,RESTAURANTE, POPOTA MILITARA, LA SATE FARA COLECTIV UNDE SE TAIA VITEL, OAIE, CUNPARAI BRANZA, CAS, URDA, PE DRUMUL INTRE SEBES-SIBIU, IN SATELE CU MULTE OI.DECI NU MUREAI DE FOAME ACUM NU AI BANI, SE RATIONALIZEAZA SI ACESTA DECI RAMAI FARA NIMIC, SI TALIBANI PDL-BASESCU, CRED CA POT PACALI LUMEA FARA BANI, PARCA SE DA MANCARE, MEDICAMENTE, CURENT, GAZE FARA BANI.SI MAI SUNT OAMENI CARE JUDECA PRECUM TATOIU, PORA, UNGUREANU, CRISTOIU, TURCESCU, ETC.EI AU BANI, NU VOR MURI CA NOI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata