România are nevoie de un preşedinte-arbitru, declară premierul Ponta

România are nevoie de un președinte-arbitru, pentru că a avut timp de 10 ani un președinte-jucător și lucrurile au mers foarte prost, a declarat luni președintele PSD, premierul Victor Ponta.

„Vreau să-mi permiteți să nu încep campania de acum, voi începe probabil după 1 august.

Cred însă că românii știu foarte bine ceea ce am promis împreună cu Crin Antonescu atunci când exista USL, și eu nu m-am răzgândit absolut deloc, și anume că România are nevoie de un președinte-arbitru. Am avut un președinte-jucător 10 ani și lucrurile au mers foarte prost și important este pentru a progresa ca România să aibă cei doi principali actori politici, președintele țării și prim-ministrul lucrând în tandem.

Așa România a reușit în 2000-2004 să-și atingă obiectivele fundamentale, să fie membră a NATO, a UE, să avem creștere economică, să avem protecție socială. Din 2004 încoace doar ne certăm, președintele cu Parlamentul, președintele cu Guvernul și tot așa. Ideea este că încheiem nu doar un mandat prezidențial în noiembrie, al domnului Băsescu, încheiem o epocă, o perioadă și nu doar o perioadă de 10 ani, ci o perioadă de fapt de 25 de ani, tranziția de la comunism la ceea ce înseamnă o societate europeană modernă„, a spus Ponta la Orăștie.

El a adăugat că pentru PSD, pentru el ca om politic, dar mai ales pentru el ca cetățean e foarte important să se întoarcă o pagină din istoria României, o pagină pe care o consideră negativă, cei 10 ani de mandat Traian Băsescu.

„Toți colegii mei au fost de acord, nu putem să stăm cu mâinile încrucișate la un al treilea mandat al lui Traian Băsescu, că, de fapt, sunt candidați care nu se cheamă Traian Băsescu, dar spun același lucru. Ideea este că noi chiar vrem o schimbare până la capăt”, a menționat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata