România este pe lista scurtă a unui constructor de mașini chinez

În viitorul apropiat, România ar putea beneficia de o fabrică chineză de maşini electrice. Producătorul ZhiDou a adăugat ţara noastră pe lista scurtă finală ca destinaţie în care să îşi realizeza o fabrică europeană.

Investiţia este estimată undeva la 400 de milioane de euro, iar în competiţie cu România se mai află Slovacia, Polonia şi Ungaria, însă bătălia se prevede că se va da între ţara noastră şi Slovacia

Privilegiul României este că statul dă o subvenţie de 50% pentru maşinile electrice, faţă de 35% în Slovacia. Însă, Slovacia are avantajul unei apropieri mai mari de piața din vestul Europei.

O hotărâre clară a companiei chineze de automobile va fi dată în toamna acestui an. Planul chinezilor, care se concentrează în principal pe mașini electrice de dimensiune redusă, este să înceapă producția în 2020.

Noua fabrica ar putea produce circa 3 mii de unităţi pe lună, ceea ce ar necesita un număr de 500 de angajaţi, au susținut reprezentanţii producătorului chinez pentru o publicaţie din Slovacia.

Compania chineză ZhiDou a fost lansată în urmă cu doar 7 ani şi are în prezent patru fabrici în China, una în Olanda și încă una în pregătire în Coreea de Sud.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata