România găzduieşte în premieră concursuri de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile

Centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov va găzdui, pe 1 şi 2 martie, prima Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile din România, la trambulina de 100 de metri.

 România va fi reprezentată de sportiva Daniela Haralambie, dar vor concura şi cele mai bune săritoare din lume, în frunte cu proaspăta campioană olimpică de la Soci, Carina Vogt din Germania.

Augustin Ioan, subsecretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă: ”România organizează pentru prima dată o competiţie de Cupa Mondială. Aveam altă dată o trambulină nefuncţională la Predeal, acum dispunem de patru trambuline la Râşnov. Este un eveniment istoric la care MTS a contribuit alături de OMV, sponsorul Federaţiei Române de Schi Biatlon”.

Chistian Moser, sponsoring manager OMV, a spus la rândul său: „Suntem bucuroşi că putem oferi publicului din România şi iubitorilor săriturilor cu schiurile o noua competiţie internaţională, găzduită de complexul de la Râşnov. Suntem, de asemenea, extrem de încântaţi de modul în care s-a derulat parteneriatul cu Primăria Râşnov pentru construirea acestui centru de sărituri, despre care putem afirma cu certitudine că respectă toate standardele internaţionale. Prin organizarea acestei competiţii de Cupa Mondiala, la care ne bucuram de participarea Danei, facem un nou pas către realizarea obiectivelor programului ‘OMV Move & Jump’, fapt pentru care suntem extrem de mândri.”

Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov, a menţionat că „nu e o întâmplare ca locuitorii din Râşnov vor fi gazdele unui eveniment internaţional de o asemenea amploare. Oraşul este pregătit pentru competiţii de cel mai înalt nivel, iar centrul de sărituri cu schiurile din Valea Cărbunării, realizat într-un parteneriat public-privat de succes, este o adevărată mândrie pentru noi. Punctăm, prin această Cupă Mondială, un nou moment unic în strategia noastră de a transforma Râşnovul într-un nume respectat la nivel competiţional mondial”.

Inocenţiu Voinea, membru al Biroului federal din Federaţia Română de Schi-Biatlon, a arătat că ”vor participa sportive din 15 ţări. În ambele zile de concurs se vor desfăşura câte două manşe, intrarea în manşa secundă fiind permisă doar primelor 30 de sportive”.

Antrenorul Florin Spulber a amintit că singura concurentă din România este Daniela Haralambie, care doreşte o performanţă cât mai bună.

”Voi avea posibilitatea să concurez la mine acasă, iată pentru ce acest concurs are o semnificaţie aparte”, a declarat Daniela Haralambie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata