România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în aprilie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 20,1% în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 3,1%, cele de produse non-alimentare au crescut cu 2,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,9%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (20,1%), Luxemburg (16,7%) şi Polonia (6,6%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 2,3%) şi Germania (minus 0,6%).

Comerţul cu amănuntul a rămas stabil în zona euro şi a crescut cu 0,5% în UE, în aprilie comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 0,7%, cele de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 0,5% în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,1%.

Cele mai mari creşteri în aprilie comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Danemarca (4,5%), Polonia (3,7%) şi România (2,8%), singurele scăderi fiind înregistrate în Finlanda (minus 1,2%), Germania (minus 0,9%) şi Malta (minus 0,1%). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata