România, locul 8 în topul statelor cu cel mai mare risc de faliment

Cu o probabilitate de încetare a plăţilor de 24,27 %, România a ajuns pe locul opt în lume în topul statelor cu cel mai mare risc de faliment, potrivit indicatorilor calculaţi de compania de monitorizare a pieţei finaciare Credit Market Analysis (CMA).

Pe primul loc în topul statelor cu cea mai mare probabilitate de încetare de plăţi se afla Venezuela, cu o probabilitate de încetare a plăţilor de 62,19 la sută, urmata de Argentina (52,64 la sută), Grecia (46,69 la sută), Pakistan (41,62 la sută) puncte), Ucraina (36,02 la sută), Emiratul Dubai (27,41 la sută), Irak (26,22 la sută), şi România (24,27 la sută).

Prima de risc (Credit Default Swap) pentru datoriile României a atins 401,32 puncte, România ocupând locul trei în Europa. CDS reprezintă costul asigurării contra unei încetări plăţi pentru obligaţiunile guvernamentale emise de România şi este un instrument financiar utilizat de investitorii pentru a se proteja faţă de riscul de neachitare al unui creditor.

România este considerată de investitori mai riscantă decât ţări precum Grecia, Pakistan, Ucraina, aflate, de asemenea, în top 10.

CMA – Credit Market Analysis este membră a CME Group, cea mai mare bursă pentru instrumente derivative din lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata