România, locul trei în ECE, după ce a atras în primele 9 luni tranzacţii imobiliare de 600 milioane euro

România se plasează pe locul trei în Europa Centrală și de Est (ECE), după Cehia și Polonia, după ce a atras în primele nouă luni ale anului tranzacții imobiliare de 600 milioane de euro, conform unui studiu remis, miercuri.

Lunile de vară din acest an au fost atipice, cu o efervescență pe piața de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, care a dus la un volum al tranzacțiilor de 2,8 miliarde de euro în trimestrul al treilea, peste nivelul înregistrat în primele două trimestre în total. La nivelul primelor nouă luni, volumul investițiilor din regiune a ajuns, conform datelor remise de JLL România, la 5,5 miliarde de euro, cu 22% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cehia a fost campionul regiunii cu o cotă de piață de 43% din totalul tranzacțiilor, aceasta fiind urmată de Polonia cu 28%, România (11%), Ungaria (10%) și țările din Europa de Sud-Est (6%).

Anul trecut, tranzacțiile imobiliare din România au totalizat 1,15 miliarde de euro, reprezentând un record al ultimilor ani. Volumul a fost însă influențat de două tranzacții aproape imposibil de repetat în următorii ani, respectiv achiziția magazinelor Real de către Auchan, în valoare de 260 — 280 de milioane de euro și consolidarea portofoliului Globalworth prin preluarea participației deținute de fondul german RREEF la mai multe proiecte, în sumă de circa 200 de milioane de euro.

‘În 2015 interesul investitorilor pentru România a crescut. Datorăm în mare parte acest interes creșterii competiției și a prețurilor pentru produse de calitate în Polonia și Cehia. În trimestrul trei s-au concretizat în contracte semnate tatonările și negocierile din prima jumătate a anului. Ne așteptăm ca volumul de tranzacții din 2015 să depășească 800 milioane de euro’, a spus Andrei Văcaru, consultant la compania imobiliară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata