România, locul trei în UE la creşterea costurilor cu forţa de muncă, în primul trimestru din 2014

Costul total al forței de muncă în România a înregistrat a treia mare creștere în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în primul trimestru din 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În România, costul orar al forței de muncă a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2014 un avans de 5,3%, mult peste creșterea de 1,2% înregistrată în Uniunea Europeană și de 0,9% în zona euro. Creșteri mai mari decât România au înregistrat doar Letonia (7%) și Estonia (6,8%).

Singurele state UE în care costul orar al forței de muncă a scăzut în primele trei luni din acest an au fost Cipru (minus 6,9%), Croația (minus 1,7%), Irlanda (minus 0,2%) și Italia (minus 0,1%).

În primul trimestru din 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut, costul orar al forței de muncă în zona euro a crescut cu 0,7% în industrie, cu 1,9% în construcții, cu 1,3% în servicii. România a înregistrat un avans al costului orar al forței de muncă de 6,8% în industrie și de 7,1% în servicii, dar un declin de 1,7% în construcții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata