România ocupă locul cinci în topul ţărilor care găzduiesc adrese URL folosite pentru phishing

România ocupă poziţia a cincea într-un clasament pe 2009 al ţărilor care găzduiesc adrese URL folosite pentru phishing, relevă un raport privind ameninţările la adresa securităţii pe internet realizat de producătorul american de soluţii de securitate Symantec.

Ţara noastră deţine astfel 4% din totalul adreselor URL folosite în acest tip de activităţi.

Autorii raportului notează că România a trecut printr-o ‘schimbare dramatică’ faţă de 2008, când ţara noastră se afla pe poziţia a 28-a, deţinând mai puţin de 1% din totalul adreselor URL (Uniforme Resource Locator) folosite pentru phishing.

Avansul echivalează cu o creştere de 18 ori în 2009 a numărului de adrese URL folosite pentru phishing provenite din România.

Autorii raportului precizează faptul că, dacă o adresă URL folosită pentru phishing este găzduită într-o anumită ţară, acest lucru nu înseamnă neapărat că atacatorul este localizat în respectiva ţară.

În plus, ‘România a trecut de pe poziţia a 20-a în 2008 pe poziţia a 12-a în 2009 în clasamentul ţărilor care trimit cele mai multe spam-uri’, se mai menţionează în raport. „Date fiind aceste lucruri, este clar că atacatorii privesc România ca o ţintă favorabilă pentru găzduirea de activităţi rău-intenţionate”, precizează Symantec, adăugând că această direcţie va continua şi în 2010.

De asemenea, 89% dintre atacurile de phishing de pe adrese URL din România au vizat sectorul serviciilor financiare, comparativ cu procentul de 74% la nivel global.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata