România participă în premieră la Festivalul de Film de Animaţie de la Annecy

România participă în premieră cu un stand la Festivalul de Film de Animație de la Annecy, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume, organizat în perioada 9-14 iunie, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația Este’n’est.

România este reprezentată anul acesta de cele mai bune filme românești ce au rulat și în competiția românească de la Anim’est în ultimii cinci ani.

Printre scurtmetraje se numără „2” (regia: Ilinca Seda, 2013), „Becoming” (regia: Andrei Sopon, 2012), „Eschaton” (regia: Alexei Pătrașcu, 2012), „Grand Cafe” (regia: Bogdan Mihăilescu, 2010), „Growing” (regia: Roxana Bențu, 2011), „How to Deal with Nonsense” (regia: Veronica Solomon, 2010), „Luminal Introspect” (regia: Mircea Purdea, 2009), „Make Love, Not Sex” (regia: Szocs Tamas, 2010), „My Friend Is a Cloud” ( regia: Anton Octavian, 2009), „Tango con Anita” (regia: Fekete Szabolcs, 2013), „Traveling with My Thoughts Full of Hope” (regia: Adrian Băluță, 2011) și „White Noise” (regia: Marius Pandele, 2009), câștigător al unei Mențiuni Speciale a Juriului pentru un film românesc în competiția din 2009.

Lista de filme este completată de „Câinele Negru Pișăcios / Black Peeing Dog”, care a câștigat Premiul pentru cel mai bun clip publicitar la Anim’est 2009 (regia: Dan Panaitescu), coproducția Norvegiano-Română „The Temptress” în regia lui David Kinsella și cu regia de animație Dan Panaitescu și „The Scream” (regia: Sebastian Cosor / 2011), câștigătorul Premiului pentru cel mai bun film românesc și al competiției Balkanimation la Anim’est 2011.

Organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), standul oferă informații despre filmele și proiectele românești de scurtmetraj, casele de producție și oportunitățile de coproducție din România. El va reprezenta și cel mai important punct de întâlnire dintre profesioniștii români și cei străini aflați la Annecy.

„Standul de promovare facilitează networking-ul animatorilor români, la cel mai important festival de animație din lume și constituie o continuare firească a proiectelor noastre. Cu ajutorul CNC, anul acesta suntem prezenți la Annecy și sperăm să devină foarte repede o tradiție”, a declarat Vlad Ilicevici, director executiv Anim’est, organizat de Asociația Este’n’est.

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est va avea loc în perioada 3-12 octombrie la București, fiind urmat de o retrospectivă la Chișinău în perioada 30 octombrie — 3 noiembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata