România şi Republica Moldova doresc urgentarea elaborării studiilor de fezabilitate pentru interconectarea energiei electrice

Ministrul delegat pentru Energie al României, Răzvan Nicolescu, şi premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, au discutat luni despre proiectele energetice ale celor două state, în special în privinţa gazoductului Iaşi-Ungheni şi a interconectării reţelelor electrice.

În privinţa interconectării energiei electrice, ‘s-a decis urgentarea elaborării studiilor de fezabilitate: Isaccea-Vulcăneşti-Chişinău şi România-Ungheni-Străşeni’, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău.

Părţile au analizat stadiul actual al proiectului de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni şi condiţiile necesare pentru buna funcţionare a acestuia: modul de operare şi stabilirea regimului juridic de exploatare.

‘Suntem în etapa de finalizare a gazoductului Iaşi-Ungheni. Este un proiect important pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, care va genera atragerea investiţiilor şi, respectiv, dezvoltarea economiei naţionale’, a subliniat Iurie Leancă.

Anterior, autorităţile de la Chişinău au anunţat că gazoductul Iaşi-Ungheni va fi dat în exploatare la 27 august, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, la un an de la începerea lucrărilor de construcţie. Acesta este menit să diversifice resursele de alimentare cu gaze a Republicii Moldova şi să asigure astfel securitatea sa energetică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Va rog sa explicati romanilor „avantajele”colaborarii cu acesti moldoveni,pentru ca noi,nu vedem decit dezavantaje!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata