România, singurul stat din UE în care preţurile producţiei industriale au stagnat în noiembrie

Prețurile producției industrială au scăzut cu 0,2% în zona euro și cu 0,3% în Uniunea Europeană (UE 28) în luna noiembrie 2015, comparativ cu octombrie 2015, România fiind singurul stat membru UE în care prețurile producției industriale au stagnat de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 Potrivit acestor date, în luna noiembrie 2015, cele mai mari scăderi ale prețurilor producției industriale au fost consemnate în Cipru (minus 1,6%), Estonia (minus 1,1%) și Danemarca (minus 0,9%) iar cele mai mari creșteri au fost consemnate în Malta (0,3%), Irlanda, Franța, Letonia și Slovacia (toate cu o creștere de 0,2%).

În ritm anual, luna noiembrie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, prețurile producției industriale au scăzut cu 3,5% în Uniunea Europeană și cu 3,2% în zona euro. Toate statele membre au înregistrat o scădere a prețurilor producției industriale în ritm anual, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Lituania (minus 9,0%), Olanda (minus 8,1%) și Marea Britanie (minus 7,0%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut cu 2,3% în ritm anual.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețurile producției industriale cumulat pe piața internă și externă au scăzut cu 2,6%, în noiembrie 2015 comparativ cu aceeași lună de anul precedent. Pe piața internă, prețurile s-au diminuat cu 2,3% comparativ cu noiembrie 2014, iar pe piața externă cu 3,1%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata