România susţine obligativitatea Codului de bune practici pe lanţul agro-alimentar

România susţine obligativitatea Codului de bune practici pe lanţul agro-alimentar pentru îmbunătăţirea funcţionării lanţului de aprovizionare cu alimente în Europa, deoarece introducerea voluntară a acestuia în România nu a avut rezultatele aşteptate.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, a sprijinit în cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) desfăşurate marţi (30 martie 2010) la Bruxelles, concluziile preşedinţiei privind lanţul agro-alimentar, indicând preferinţa pentru prevederile obligatorii ale Codului de bune practici, deoarece experienţa României a aratăt că introducerea voluntară a acestuia nu a avut rezultatele aşteptate.

De asemenea, oficialul român a subliniat importanţa adaptării regulilor concurenţei pentru a permite creşterea puterii de negociere a fermierilor pe lanţul alimentar. În ceea ce priveşte Strategia 2020, un alt subiect abordat în cadrul reuniunii, ministrul român a evidenţiat rolul multi-funcţional al agriculturii privind asigurarea securităţii alimentare în condiţiile creşterii nevoii de alimente (la nivel UE şi mondial).

De asemenea, a susţinut importanţa dimensiunii sociale a agriculturii prin contribuţia semnificativă la angajarea forţei de muncă în zonele rurale şi asigurarea unui nivel de trai echitabil fermierilor şi rezervarea mediului natural prin contribuţia la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata