România va lua cea de-a 5-a tranşă de la FMI pe 28 iunie

– România va lua cea de-a 5-a tranşă de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional pe 28 iunie, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Tranşa a cincea este în valoare de 850 milioane de euro.

La sfârşitul lunii iunie, România va putea beneficia de tranşa de la FMI, care va merge direct la BNR, iar cea de la UE, care va veni mai târziu, va intra la Ministerul Finanţelor.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeană (cinci miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali. Până în prezent, România a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la BM.

Cel de-al patrulea raport asupra programului economic al României ar putea fi discutat de Board-ul Fondului în cea de-a doua parte a lunii iunie. Dacă raportul va fi aprobat, România va primi cea de-a cincea tranşă, în valoare de 768 de milioane DST (0,85 miliarde de euro) din cadrul împrumutului acordat de FMI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata