România va organiza Campionatul European de fotbal U19 din 2021

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – România va organiza Campionatul European U19 din 2021. În urma deciziei luate de Comitetul Executiv al UEFA, marți, s-a hotărât ca țara noastră să organizeze turneul final. Ședința s-a desfășurat în Slovenia, iar dosarul României a respectat toate cerințele forului internațional.

EURO U19 va avea loc în luna iulie a anului 2021, iar la competiție se vor califica 8 echipe naționale. România nu va fi nevoită să joace preliminarii, ea fiind calificată direct, din postura de țară organizatoare.” Dosarul FRF a fost selectat câștigător la categoria competițiilor de juniori la care s-a aplicat, Euro U19 din 2022 urmând a fi găzduit de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediția 2021) și Israel (ediția 2022).

Lista celorlalte federații care și-au manifestat intenția de a găzdui turnee finale de juniori și junioare: Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portuglia, Rusia, Albania, Spania și Andorra (candidatură comună)”, se arată într-un comunicat emis de Federația Română de Fotbal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata