România va primi 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea unor porţiuni din DN 15 şi DN 15A

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, 4 mai, finanţarea proiectului privind reabilitarea legăturilor rutiere Târgu Mureş – Reghin şi Reghin – Sărăţel, parte a DN 15, respectiv DN 15A, a cărui valoare eligibilă depăşeşte 31 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), este de 31,5 milioane de euro. Proiectul a vizat reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureş şi Reghin, precum şi a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin şi Sărăţel.

„Acest proiect este încă o dovadă a interesului mare pe care Comisia Europeană îl acordă modernizării şi dezvoltării infrastructurii de transport din România. Prin reabilitarea şoselelor care leagă localităţi importante din judeţele Mureş şi Bistriţa Năsăud, se asigură o mai bună conectivitate rutieră în centrul ţării, creându-se, totodată, premisele unui transport mai sigur şi mai rapid”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Transport” al României, în cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil” în perioada 2007 — 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata