România vinde bonduri denominate în euro cu scadenţa la 12 ani

România a lansat o emisiune de bonduri denominate în euro, cu scadenţa la 12 ani, au declarat pentru Reuters reprezentanţi ai consorţiului de bănci (Citigroup, JP Morgan, Raiffeisen Bank International, Societe Generale şi UniCredit) care intermediază emisiunea.

România oferă joi euro obligaţiuni pe 12 ani la un randament de 235 puncte de bază peste nivelul de referinţă (mid-swap), susţin sursele.

România beneficiază de un rating ”Baa3” din partea Moody’s şi de un calificativ ”BBB minus” de la Standard & Poor’s şi Fitch.

Ministerul Finanţelor are în vedere, pentru acest an, atragerea de resurse financiare de pe pieţele externe într-un volum de 4,5 miliarde euro, în funcţie de evoluţiile şi oportunităţile oferite de aceste pieţe, ţinând cont de nivelul rambursării aferent emisiunii de euroobligaţiuni emise pe pieţele externe cu scadenţa în iunie 2016, în valoare de 1,5 miliarde euro, precum şi de necesitatea consolidării rezervei financiare în valută la dispoziţia Trezoreriei Statului.

Astfel, finanţarea din surse externe se va realiza prin programul MTN, prin emiterea de euroobligaţiuni în valoare de circa 3 miliarde euro şi prin trageri din împrumuturi contractate de la instituţiile financiare internaţionale, în valoare de circa 1,5 miliarde euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata