Românii Aristide Necula şi Paul Dicu au încheiat Maratonul Nisipurilor

Românii Aristide Necula şi Paul Dicu au încheiat vineri cea de-a 29-a ediție a Maratonului Nisipurilor (Marathon des Sables), una dintre cele mai grele probe de ultramaraton din lume, după 250 de kilometri parcurşi prin Deşertul Sahara (Maroc).

Hunedoreanul Aristide Necula a relatat, pe pagina sa de Facebook, că în ultima etapă, cu o lungime de 42,2 kilometri, a mers mai încet pentru că dorit să-şi protejeze genunchiul drept, afectat în penultima etapă, cea mai lungă a concursului (81,5 km).

”Am ajuns cu bine. Slavă Domnului! Poate ați remarcat că am tras mai încet azi. Mi-am protejat genunchiul belit de zilele trecute. Mai ales că am avut parte de nişte coline nemernice, pe ultimii 10 km. M-au rupt la genunchi — coborârile pe coline şi nisipul. N-am vrut să risc nimic”, a scris maratonistul hunedorean Aristide Necula pe pagina sa de Facebook.

Imediat după ce a trecut de poarta de final, Necula a desfăşurat un steag tricolor pe care l-a arătat apoi la camera video montată de organizatori pentru a transmite live sosirea maratoniştilor.

”Aştept să văd şi locul final, dar chiar nu mai are nicio importanță. Am încheiat competiția valid şi cu bine — am alergat aproape 250 km prin Sahara! Aventura vieții!”, scrie Aristide Necula.

Potrivit acestuia, în cursul serii ar urma să aibă loc un concert pentru participanții la maraton care ”mai sunt valizi” să asculte.

Conform site-ului oficial al concursului, Maratonul Nisipurilor a fost câştigat de marocanul Rachid Elmorabity, care a parcurs cei 250 de kilometri în 20 h 27 min 37 sec. Deocamdată, organizatorii au publicat doar structura primelor 30 de locuri ale clasamentului final, iar sportivii români nu se regăsesc printre acestea.

Aristide Necula a participat la Maratonul Nisipurilor într-un scop caritabil, el intenționând să strângă fonduri pentru construcția unei ferme sociale la care ar urma să fie găzduiți circa 40 de copii şi mamele acestora, victime ale violenței domestice. Proiectul este derulat de Asociația „Pro Vita” din Bucureşti.
Participanții la maraton vor mai parcurge sâmbătă, 12 aprilie, o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata