Românii au la dispoziţie 1.368 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 1.368 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind disponibile în Spania și Germania, informează Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă /ANOFM/.

Românii interesați pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă 801 locuri de muncă, dintre care 800 pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur, în timp ce pentru Germania sunt disponibile 236 locuri de muncă: 50 de asistenți medicali generaliști, 15 șoferi de TIR, 15 comisionari, 15 operatori stivuitori, etc.

În Republica Cehă, angajatorii oferă pentru români 145 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 20 muncitori asamblare etc, iar în Marea Britanie se pot ocupa 67 de locuri de muncă, respectiv 30 de asistenți medicali, 20 de îngrijitori persoane/infirmieri, 15 îngrijitori persoane, un tractorist și un vinificator.

Angajatorii din Ungaria oferă 50 de locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca operatori la asamblarea panourilor electrice, cei din Suedia au disponibile 35 locuri de muncă — 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto — iar polonezii sunt interesați să angajeze 23 de români, respectiv 20 de șoferi de camion și 3 lăcătuși-sudori.

În Norvegia pot ajunge 8 români care vor să lucreze ca și antrenori de gimnastică ritmică, în Belgia sunt două locuri de muncă disponibile pentru infirmieri/asistenți medicali, iar în Austria există un singur loc de muncă pentru un asistent proiect.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele precum și informații suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiții de ocupare a posturilor, condiții de muncă și salarizare accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

joburi in strainatatelocuri de muncaposturi vacante
Comentarii (0)
Adaugă comentariu