Românii ce vor ieși la pensie după acest an sunt vizați! Olguța Vasilescu a dat anunțul!

Curtea Constituțională, a declarat noua Lege a pensiilor, parțial neconstituțională. Politiciana a dorit să avertizeze poporul român în privința efectelor ce vor surveni în urma legii, după hotărârea acesteia.

Aceasta a declarat că așteaptă motivarea Curții. Olguța afirmă că este limpede că articolul nu poate să fie numit neconstituțional deoarece din păcate, în România cetățenii nu și-au plătit taxele până în acest moment așa cum prevede articolul 56 din Constituție.

CCR, din ceea ce înțeleg eu, cere de fapt o normă de clarificare. Mai precis de când afectează și pe cine afectează. Cum am spus, îi afectează pe cei care intră în pensie după 2021, după intrarea efectivă a legii pensiilor în vigoare. Dacă Curtea simte nevoia să clarificăm mai bine această chestiune, nu este niciun fel de problemă să introducem data exactă care este de la intrarea în vigoare a acestei legi.

În ceea ce privește chestiunea cu pensiile de invadilitate, am discutat legea cu foarte mulți profesori de drept constituțional, cu Consiliul legislativ și am stabilit următoarea chestiune: îi dăm persoanei posibilitatea să opteze dacă merge pe pensia minimă pentru că din punctul meu de vedere este mult mai avantajos pentru ei să meargă pe pensia minimă, care în acești doi ani a crescut cu 60%. Este foarte adevărat că această lege trebuia să vină la pachet cu Legea Asistenței Sociale.(…) Trebuie să vedem exact ce spune Curtea pentru că atunci când am făcut legea, ne-am gândit la o decizie mai veche a Curții referitoare la pensiile de invaliditate”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, ce a fost prezentă prin legătură telefonică, la România TV.

 

 

 

Sursa: capital.ro

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata