Românii cu „averi mari”, întrebaţi de Fisc de unde au „Maserati sau Ferrari”. Ce răspund Copos, Porumboiu, Gică Popescu

– ANAF va avea acces la evidenţe bancare, persoanele cu venituri mari vor fi controlate. Vlădescu a explicat într-un interviu pentru Ştirile ProTv cum se va face

.
Fiscul se va concentra pe controlul românilor cu averi mari. Guvernul a promis FMI că va acorda Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atribuţii sporite în combaterea evaziunii prin drept de acces la evidenţele bancare. Pe scurt, aceasta înseamnă că inspectorii fiscului vor putea lua la puricat conturile bancare ale persoanelor fizice cu venituri mari.

La nivelul ANAF se va crea un serviciu special ce va avea ca sarcină verificarea persoanelor fizice cu venituri ridicate. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat într-un interviu acordat ştirilor ProTv că urmează să se definească exact ce înseamnă „venituri ridicate”.

Vlădescu a mai dezvăluit că se intenţionează inclusiv verificarea provenienţei automobilelor proprietate personală ale acestor persoane.

Oamenii de afaceri contactaţi de Gândul  spun că nu se tem de controalele fiscului. George Copos, cu o avere estimată de Forbes la 210 milioane euro, a declarat pentru Gândul că a fost „extrem de controlat” încă din anii 90 şi au fost şi exagerări, din cauza cărora spune că „suferă”.

Adrian Porumboiu, cu o avere de 180-200 milioane euro, spune că nu e nici un secret că el are un Porsche şi un Mercedes. „La cât plătesc la stat anual, zeci de milioane, să mă vadă că merg cu o Dacie?! Oricum, nivelul maşinii cu care circul este mult sub nivelul sumelor pe care le plătesc anual la stat”, ne-a declarat Adrian Porumboiu.

Continuarea în Gândul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata