Românii preferă îmrumuturile de până la 10.000 de lei, cei mai mulţi pentru renovarea locuinţei

Împrumuturile de până la 10.000 de lei sunt cele mai căutate de către români, iar dacă ar avea în buzunar această sumă, mai bine de o treime dintre ei și-ar renova locuința, 31% și-ar achita creditele, iar 30% ar pune banii deoparte pentru a economisi, conform unui studiu realizat de o instituție financiară nebancară.

În același timp, un sfert dintre români cred că, în condițiile actuale, nu ar reuși niciodată să pună deoparte 10.000 de lei, iar 25% consideră că le-ar trebui doi sau trei ani. Un român din cinci apreciază că ar putea economisi această sumă în cinci ani, se arată în studiul Provident Financial Romania, remis, luni.

Smartphone-ul este cea mai importantă achiziție din ultimul an pentru 20% dintre respondenți, urmat de aparatele electrocasnice (14,4%), de laptop (13,2%) și de mașină (11,5%).

Atunci când vor să ia un credit, românii sunt interesați în cea mai mare măsură să fie informați în legătură cu toate costurile și condițiile (peste 62%) și ca instituția financiară care acordă împrumutul să fie deschisă să negocieze dacă apar întârzieri la plata ratei (aproape 17%). Dacă ar fi să împrumute acum o sumă de bani pentru diverse nevoi personale, 20% dintre respondenți au spus că ar lua un împrumut de cel mult 5.000 de lei și un procent similar ar împrumuta sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 670 de persoane din mediul urban (85%) și rural (15%). 38% dintre respondenți au absolvit cel puțin colegiul sau facultatea în timp ce 39% au terminat liceul sau școala profesională. Veniturile participanților la studiul sunt de până în 1.500 de lei pentru 49% dintre respondenți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata