Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei

– Cererea se adresează primăriei, în baza Legii fondului funciar (L18/1991). La încheierea contractelor de vânzare-cumpărare, unii notari solicită vânzătorului şi titlu de proprietate asupra terenului „cotă indiviză” – pentru ca viitorul proprietar de apartament să nu se trezească chiriaş pe teren, scrie Gândul

Proprietarii care nu au intrat în posesia tilului de proprietate pentru terenurile „cotă indiviză” aferente apartamentelor pot cere eliberarea acestora primăriilor în raza cărora domiciliază.

Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, a explicat pentru Gândul avantajele obţinerii titlului de proprietate pe cota indiviză de teren aferent apartamentului.

„Mai mult de jumătate dintre locuinţele proprietate personală au peste 40 de ani vechime, iar 90 la sută dintre locuinţe au fost făcute înainte de 1989. Există posibilitatea ca în locul blocurilor vechi, peste câţiva ani, să fie construite unele noi iar titlul de proprietate asupra terenului poate constitui o garanţie. După demolare, în caz de cutremur, inundaţii sau din cauza vechimii acestora, proprietarii pot cere să-şi construiască apartament pe aceleaşi terenuri. Emiterea titlului de proprietate nu necesită mari cheltuieli. Nu este nevoie nici măcar de copii legalizate de notari. Costă aproximativ 200 de lei şi este indicat ca acesta să fie cerut de toţi proprietarii dintr-un bloc, prin intermediul administratorului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata