Românii se pot înveli şi cu pături din PET-uri reciclate

Patura eco, realizata in proportie de 75% din PET-uri reciclare si 25% bumbac natural, este prezenta si in România datorita tendintei tot mai accentuate a pietei de a impleti stilul trendy cu cel natural, a precizat Luiza Rudeanu, proprietarea magazinului care importa aceste produse.

,,O patura are circa 550 de grame pe metru patrat, deci aproximativ 400 de grame pe metru patrat sunt PET-uri reciclate. E important sa vedem ca se poate trai frumos prin reciclarea unor materiale, sa avem astfel grija de mediu, dar si de designul casei noastre.

Piata este deja invadata de mii de produse de larg consum, iar puterea noastra de discernamant nu mai face fata in a alege ce e bun si ce e corect pentru corpul nostru si pentru mediu. Poate ca doar initiativele de acest tip pot educa gustul si pot construi o umanitate mai responsabila pe termen mai lung”, a spus Luiza Rudeanu.

Patura eco este ,,un manifest al epocii consumului contemporan”, realizat de mesteri portughezi. Patura produsa prin reciclarea PET-urilor are proprietati similare cu cele ale produselor produse din bumbac si polyester, ofera confort si este foarte usor de spalat si calcat. În plus, ofera utilizatorului confortul moral de a fi conservat o parte a resurselor actuale de mediu. Patura eco are un mesaj ce nu poate ramâne fara ecou – “First I was a bottle, now I am a blanket”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata