Romprest a acceptat să asigure salubrizarea la jumătatea preţului cerut la începutul anului

Joi, 26 august, primarul Clotilde Armand a informat că Romprest “a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 “la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului.

 

Astfel, “Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 – 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial.

A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris primarul Armand, pe Facebook.

La răndul său, prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţa luni că prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, iar reprezentanţii Primăriei şi ai Romprest urmează să prezinte peste două zile un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung.

În contextul colaborărilor, Clotilde Armand susţine că Romprest a dat asigurări că nu mai ”şantajează” autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare.

Sursa: ştirileprotv.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata