Rovana Plumb: Reducerea CAS va contribui la crearea de noi locuri de muncă

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va contribui la crearea de noi locuri de muncă, a declarat miercuri Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, care a salutat, totodată, votul dat de Camera Deputaților pe această lege.

‘Salut votul dat de colegii mei din Camera Deputaților pentru acest proiect de lege. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale se va aplica, așa cum ne-am asumat, de la 1 octombrie, iar acest lucru înseamnă creșterea fondurilor rămase la dispoziție angajatorului, bani ce pot fi folosiți pentru a crea noi locuri de muncă. De asemenea, prin această măsură se va stimula mediul de afaceri, se va reduce munca la negru și implicit, prin creșterea numărului de contribuabili, se va eficientiza raportul contribuții/ beneficiari’, a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat remis miercuri.

Aceasta a precizat, totodată, că măsurile luate de Guvern au adus României creștere economică.

‘Încercăm ca această evoluție bună a economiei să fie simțită și de cetățeni. Și pentru a veni și mai mult în ajutorul românilor am crescut, începând cu 1 iulie, salariul minim la 900 de lei, am aplicat programul privind reducerea ratelor bancare și vom continua să luăm măsuri pentru a crește nivelul de trai’, a mai spus ministrul Muncii.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiții normale de muncă; 20,8% pentru condiții deosebite de muncă; 25,8% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă.

Măsura reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata