Rovana Plumb: România a redevenit o ţară atractivă pentru investitori

Ministrul Muncii, vicepreședintele PSD Rovana Plumb, afirmă că, la doi ani de la învestirea Guvernului Ponta, România a devenit din nou o țară atractivă pentru investitori.

„Guvernul Ponta, la doi ani de la învestire, a reparat mare parte din nedreptățile comise de guvernarea PDL, a adus stabilitate economică, a crescut considerabil rata de absorbție a fondurilor europene, a scos țara din izolarea pe plan extern și a făcut din nou România atractivă pentru investitori. Cu siguranță s-ar fi făcut și mai multe dacă nu aveam de plătit împrumutul luat de Guvernul Boc și despăgubirile pentru veniturile tăiate ilegal atunci. Numai în 2014 dăm 2 miliarde lei despăgubiri ca urmare a hotărârilor judecătorești, bani care ar fi putut fi utilizați pentru investiții și creșterea salariilor bugetarilor. Vestea bună este că vom continua să luăm măsuri care vor crește rata de ocupare, vor crește puterea de cumpărare a românilor și vom face o Românie puternică, de care să fim mândri’, susține Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri.

De asemenea, aceasta amintește de faptul că în data de 6 mai s-au împlinit patru ani de când președintele Traian Băsescu a anunțat măsurile de austeritate.

„Pe lângă aceste reduceri de venituri și alte măsuri dure de austeritate, guvernarea PDL și-a tratat cu aroganță și dispreț cetățenii. Pe scurt, guvernarea PDL a aruncat în sărăcie 140.000 romani, a redus cu 40% puterea de cumpărare a profesorilor, medicilor, militarilor și a provocat multă suferință în rândul cetățenilor”, mai spune aceasta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata