Rudel Obreja rămâne în arest preventiv în dosarul Gala Bute; decizia este definitivă

Fostul președinte al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja rămâne în arest preventiv după ce judecătorii de la Curtea de Apel București i-au respins vineri contestația.

Prin respingerea contestației, Curtea de Apel București a menținut hotărârea de arestare preventivă dată pe 5 februarie de Tribunalul București, decizia fiind definitivă.

Rudel Obreja este cercetat penal în dosarul „Gala Bute” pentru săvârșirea a două infracțiuni de spălare de bani, două infracțiuni de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În același dosar a mai fost arestat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, iar Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, se află în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societății Termogaz Company SA, aproximativ 10% din valoarea plăților încasate de această societate, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanțărilor pentru lucrările executate în cadrul programului „Schi pentru România”.

Gheorghe Nastasia i-a indicat lui Adrian Gardean că această sumă, de circa 3.000.000 lei, trebuie să o plătească societății lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

SC Termogaz Company SA a încheiat în perioada 2010-2011 mai multe contracte de achiziție publică finanțate din fondurile MDRT prin programul „Schi în România”, cele mai importante dintre acestea având ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei și Straja, precum și a unei pârtii de teleschi în orașul Borsec.

De asemenea, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, Ștefan Lungu, a primit, în cursul anului 2010, în două tranșe, suma totală de 695.367,06 lei, de la reprezentanții SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean și Miron Lupulescu, în schimbul promisiunii că va determina funcționarii din conducerea MDRT să aprobe finanțarea unor contracte de lucrări încheiate de societatea respectivă cu mai multe unități administrativ teritoriale.

Anchetatorii notează că, pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata