Rudele lui Bercea Mondial, condamnate în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu

Patru membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost condamnați, joi, de Tribunalul Constanța, la închisoare cu executare, în dosarul în care au fost judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu. Decizia instanței nu este definitivă.

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, Florin Anghel — la un total de 12 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare, după cumularea mai multor pedepse, iar Izaura Anghel la 4 ani și 5 luni de închisoare. Soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la 3 ani și 9 luni de închisoare, iar fiul cel mic, Grinică Anghel, la o măsură educativă neprivativă de libertate pentru o perioadă de 6 luni.

Judecătorii au decis că Florin Anghel trebuie să îi plătească lui Mircea Băsescu daune morale de 3.000 de euro, Marius Constantin — 1.000 de euro, Izaura Anghel — 2.500 de euro și Grinică Anghel — 500 de euro, în condițiile în care Mircea Băsescu ceruse daune de un milion de euro pentru că, potrivit acestuia, i-a fost afectată imaginea.

În iunie 2014, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată pentru șantaj, în dosarul ce îl vizează pe Mircea Băsescu, pe ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, pe copiii acestuia, Izaura, Florin și Grinică Anghel, precum și pe soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel. Inculpații au susținut că nu l-au șantajat pe Mircea Băsescu ci au vrut să își recupereze banii pe care i-ar fi dat acestuia pentru eliberarea din spatele gratiilor a lui Bercea Mondial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata