Rugby: Sud-africanul Danie De Villiers, noul antrenor al echipei CSM Olimpia Bucureşti

Sud-africanul Danie De Villiers, care a câștigat anul trecut titlul național cu RCM UV Timișoara, a fost numit, vineri, 5 septembrie, antrenor principal al echipei de rugby CSM Olimpia București, potrivit unui comunicat al clubului din Capitală.

”După ratarea calificării în semifinalele Superligii CEC Bank, conducerea clubului a considerat necesară o primenire la nivelul băncii tehnice, astfel că a fost adus un tehnician valoros, cu multă experiență: sud-africanul Danie de Villiers”, menționează sursa amintită.

În vârstă de 42 de ani, De Villiers a fost până nu de mult antrenorul principal al echipei RCM UV Timișoara. El și-a început cariera de antrenor în 2002, la Boland Cavaliers, în Africa de Sud. Până să ajungă în România, în 2013, a mai antrenat echipa Pumas (Africa de Sud), naționala Tunisiei (2008-2010) și Rugby Roma, cu care a câștigat titlul în Italia, sezonul 2010-2011.

Danie De Villiers va conduce echipa CSM Olimpia București la primul meci din play-out, programat sâmbătă 6 septembrie (ora 10,00), pe stadionul Olimpia din Capitală, contra echipei CS Universitatea Cluj.

Sud-africanul a fost demis de la RCM UV Timișoara luna trecută și înlocuit cu Grainger Heikell.

CSM București era pregătită din februarie de australianul Paul Anthony Healy, care a avut ca obiectiv clasarea în primele trei locuri. Healy a fost consultant tehnic al echipei naționale a Uruguayului, antrenor secund la Stade Francais și Swansea Rugby Club, antrenor principal la Ordizia Rugby Club (Spania) și a îndeplinit diferite funcții la echipe din Australia, ultima oară activând la Norths Rugby Club (Premier Grade) Brisbane, înainte de a venit la CSM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata