Rusia: Recolta de cereale din acest an ar putea fi mai mică cu 30 de procente din cauza secetei

Autorităţile ruse şi-au redus, din nou, estimările referitoare la recolta de cereale din acest an, mizând în prezent pe o recoltă cu 30 de procente mai mică faţă de cea înregistrată anul trecut, din cauza secetei şi a incendiilor din ultima vreme, transmite EFE.

‘Institutul Meteorologie din Rusia (Roshydromet) prognozează în acest an o recoltă de cereale de 67 până la 70 milioane de tone, comparativ cu o recoltă de 97 de milioane de tone înregistrată în 2009’, a declarat directorul Roshydromet, Alexander Frolov, într-o conferinţă de presă.

Frolov a subliniat că lipsa ploilor va afecta şi alte două culturi fundamentale pentru ruşi, precum cartoful şi sfecla, a căror recoltă ar putea scădea cu 30-35 la sută.

Conform IMR ‘din nefericire, nu vor fi ploi nici în august’, şi, de aceea, producţia de grâne şi alte produse agricole ar putea scădea şi mai mult.

Ministrul adjunct al Agriculturii, Alexandr Beliáyev, a revizuit, recent, în scădere previziunile privind recolta de grâne din acest an, care va fi de 70-75 milioane tone.

Rusia, al treilea exportator mondial de grâu, a anunţat joi că va institui un embargo asupra exporturilor de cereale din cauza caniculei care provoacă distrugerea recoltelor şi riscă să genereze o penurie şi creşterea preţurilor pe piaţa internă.

Anunţul făcut de premierul Vladimir Putin a dus la creşterea preţului grâului pe pieţele mondiale. Joi, preţul unei tone de grâu, care crescuse deja cu peste 40 la sută de la începutul lui iulie, a urcat la 230 de euro în Europa, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani şi jumătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata