Rusia spune că poate distruge țările NATO în doar o jumătate de oră

În ziua de 9 mai, președintele Vladimir Putin a apărut la mai multe evenimente unde a fost prezentă și valiza nucleară. Aceasta a fost ținută de unul dintre agenții de securitate ai liderului de la Kremlin, cel care a fost mereu la câțiva pași în urma președintelui Federației Ruse.

Așa cum era de așteptat, Preşedintele rus Vladimir Putin a fost prezent la parada de Ziua Victoriei cu tot cu valiza nucleară pe care a tot adus-o la evenimentele la care a participat în ultima perioadă. Această valiză a fost ținută de unul dintre agenții de securitate ai liderului de la Kremlin și ar conține dispozitivul de lansare al rachetelor nucleare. Este de menționat că această valiză este supravegheată în mod constant.

Iar, parada de Ziua Victoriei nu este singurul eveniment unde valiza a fost prezentă. Luna trecută, Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său din Belarus pentru a discuta cu privire la situația din Ucraina. La un moment dat, cei doi oameni politici s-au aflat pe aeroportul spațial din estul Rusiei, acolo unde aceștia au participat la o demonstrație de forță. Tot atunci, valiza nucleară a fost și ea alături de liderul de la Kremlin, iar cel care o ținea era același om care a ținut-o și la parada de luni, 9 mai, notează Daily Mail.

Mai mult decât atât, președintele rus a venit cu valiza nucleară și la înmormântarea unui politician de extremă dreaptă.

În contextul nuclear, Rusia poate distruge țările NATO în doar o jumătate de oră. Această afirmație a fost făcută de directorul general al Roskosmos, Dmitri Rogozin. El a menționat că un astfel de deznodământ nu poate fi admis, deoarece acest fapt va afecta starea Pământului, informează ura.news

În avertizările sale, ”Într-un război nuclear, țările NATO pot fi distruse de noi într-o jumătate de oră, dar nu trebuie să admitem acest război, deoarece consecințele unui schimb de atacuri nucleare ar afecta starea Pământului nostru. Drept urmare, va trebui să învingem acest inamic mai puternic, din punct de vedere economic și militar, prin mijloace armate convenționale”, a scris Rogozin pe canalul său de Telegram.

Rusia nu va folosi arme nucleare

În afirmaţiile sale, Aleksei Zaiţev, director adjunct al Departamentului Informaţii şi Relaţii cu Presa din Ministerul rus de Externe, a declarat recent că Rusia nu va folosi arme nucleare în timpul operațiunii speciale militare în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni speciale în Ucraina pe 24 februarie. Potrivit acestuia,” obiectivele ei sunt demilitarizarea și denazificarea, precum și acordarea de asistență locuitorilor din Donbas”.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a vorbit recent despre riscurile reale ale războiului nuclear. Potrivit acestuia, declarația celor ”cinci puteri nucleare” despre inadmisibilitatea acestui lucru reprezintă o poziție principială pentru Federația Rusă.

Comentarii (0)
Adaugă comentariu