Rusia va aplica un embargo asupra exporturilor de grâu

Rusia va aplica un embargo asupra exporturilor de grâu şi de produse derivate, din cauza recoltelor slabe după canicula înregistrată în ultima perioadă, a declarat joi, 5 august, premierul rus, Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă ruse, transmite AFP.

‘Din cauza temperaturilor anormal de crescute şi a secetei, consider justificată instaurarea unui embargo temporar asupra exporturilor Rusiei de grâu şi de produse agroalimentare derivate’, a declarat Putin, citat de agenţia Interfax.

Canicula fără precedent care a lovit zona de vest a Rusiei de la începutul lui iulie a dus la distrugerea numeroaselor culturi şi la scăderea recoltelor.

Estimările privind recolta de grâu pentru anul acesta au fost revizuite în scădere de către guvern, la 70-75 milioane de tone, faţă de 90 milioane de tone produse în mod obişnuit, a precizat agenţia Ria Novosti.

În consecinţă, preţurile mondiale ale grâului, care au crescut deja cu aproape 40 la sută în iulie, s-au majorat din nou la începutul săptămânii pe piaţa europeană şi cea americană, Rusia fiind unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata