Ruşii se bat pe Loganuri şi Sandero

Cu un an în urmă, dealerii auto din Rusia nu ştiau cum să scape de stocurile de maşini, dar acum – de unde să ia maşinile pe care sunt dornici să le cumpere ruşii. În saloanele auto din marile oraşe ale Rusiei lipsesc majoritatea modelelor populare, iar în unele regiuni ale Federaţie Ruse oamenii aşteaptă şi 8 luni pentru un Logan sau un Sandero, informează cotidianul rus Vedomosti.

În prezent, cetăţenii ruşi sunt nevoiţi să aştepte câte 1,5 luni pentru modelele Lada Kalina, Samara şi Priora, şi câte 3 luni pentru mărcile Opel şi Chevrolet. Însă, toate recordurile la acest capitol sunt doborâte de modelele populare de la Renalut: Logan şi Sandero.

‘Cererea la aceste modele era oricum foarte mare, iar odată cu implementarea programului de reînnoire a parcului auto fluxul de clienţi s-a majorat şi mai mult. Drept rezultat, pentru un Sandero poţi aştepta şi 5 luni’, declară directorul grupului ‘Rolf’, unitate de comercializare a modelelor Renault, Serghei Şerbinin. În unele regiuni ale Rusiei, pentru un Sandero şi Logan se aşteaptă şi 8 luni, confirmă reprezentanta Renault în Rusia, Oxana Nazarova.

Potrivit acesteia, toate autoturismele Logan şi Sandero ce urmează să fie fabricate până la sfârşitul anului au fost deja distribuite şi nu există maşini necontractate.
Începând din această primăvară, uzina ‘Avtoframos’din Moscova a introdus sâmbetele lucrătoare, însă acest lucru nu a rezolvat problema deficitului. ‘Sperăm că situaţia se va îmbunătăţi spre vară, când planificăm să începem producţia în două schimburi’, declară Nazarova.
‘În prezent are loc instruirea muncitorilor, iar spre toamnă, dacă cererea la Sandero şi Logan se va menţine la nivelul actual, ‘Avtoframos’ ar putea introduce şi schimbul trei de producţie’, a mai adăugat reprezentanta Renault.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata