Ryanair a transportat doar 4,4 milioane de pasageri în iulie

După ce a operat aproximativ 40% din programul său normal, compania aeriană low-cost Ryanair a raportat, marţi, un declin al numărului de pasageri de 70%, în iulie, la  doar 4,4 milioane de pasageri, transmite Reuters.

După atenuarea restricţiilor introduse, pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), operatorul aerian a revenit la un program mai regulat al curselor aeriene la 1 iulie, când anunţase că se aşteaptă la peste 4,5 milioane de pasageri, în prima lună în care a revenit pe cer.

Astfel, compania Ryanair a raportat, săptămâna trecută, pierderi trimestriale mai reduse decât se estima şi a precizat că este imposibil să spună dacă va înregistra profit anual, din cauza impactului acestei pandemii.

Din acest punct de vedere, în perioada aprilie – iunie din acest an, operatorul aerian irlandez a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro (216,54 milioane de dolari),cele mai mari pierderi înregistrate vreodată în trimestru, dar mai reduse decât previzionau analiştii – 232 milioane de euro. Astfel, în trimestrul doi din anul 2019 , compania Ryanair raportase un profit de 243 milioane de euro.

„Ţinând cont de actualele incertitudini, Ryanair nu poate furniza în acest moment estimări privind profitul anual. În Europa, un al doilea val de infecţii în toamnă reprezintă acum cea mai mare temere a noastră”, a afirmat directorul general Michael O’Leary.

În contextul dat, numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în trimestrul doi, care a fost „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”, se arată într-un comunicat al companiei.

Veniturile companiei au înregistrat un declin de 95%, la 125 milioane de euro, în timp ce costurile au scăzut cu 85%, a informat Ryanair.

Vineri, acţiunile Ryanair au închis la 10,91 euro, iar anul acesta au scăzut cu 25%, un declin mai accentuat decât al rivalei low-cost Wizz Air,  declin înregistrat de aceasta de doar 11%.

Din toate aceste cauze, compania aeriană Ryanair anunţase , in mai, că va renunţa 3.000 de angajaţi în Europa.

Compania aeriană Ryanair este cotată, ca fiind cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, după numărul de pasageri,  aceasta operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv aeroporturile din Bucureşti şi din Craiova.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata