S-a desfășurat la metrou cel mai mare exercițiu medical al NATO

Scenariul unui nou capitol al celui mai mare exercițiu medical NATO a început. Sunt două explozii la stația de metrou Piața Romană din capitală. Două dintre garnituri sunt avariate iar aproape 200 de pasageri sunt captivi în subteran. Vigorous Warriors 2019 a venit la noi în țară alături de mii de militari străini. Simularea la metrou care se desfășoară în această săptămână la noi în țară, a fost executată de sute de salvatori antrenați și zeci de ambulanțe.

Țipete, grabă, adrenalină, spaimă și niște imagini mai ceva ca realitatea unei tragedii. Spre liniștea tuturor, este vorba doar despre o simulare. A fost executat chiar noaptea trecută în centrul Capitalei cel mai actual exercțiu medical multinațional din seria evenimentelor ce au fost organizate de NATO în țara noastră.

Scenariul s-a realizat la stația de metrou Piața Romană și a presupus mai multe explozii ce au deteriorat două garnituri de metrou, în care se aflau circa 200 de călători.

O parte din aceștia au rămas blocați pe peronul stației iar ceilalți s-au blocat în tunel. Salvatorii au activat Planul Roșu de Intervenție pentru a face față cu bine incidentului.

„Au intervenit forte si din partea ISU, cu forte medicale de la SMURD, de la spitale, de la Ministerul Apararii, voluntari care au lucrat si am avut in plus si o echipa civila de cautare-salvare urbana din partea Ungariei”, a declarat Raed Arafat, secretarul de stat M.A.I

„La exercitiu participa peste 2000 de militari si civili, medici, paramedici, asistenti, pompieri”, a precizat Bodea Marian, General de Brigadă, Ministerul Apărării.

Au existat de asemenea și voluntari care au participat la acest exercițiu și au jucat chiar foarte bine rolul victimelor.

Pompierii au amenajat un spital militar de campanie în interiorul Academiei de Studii Economice deoarece, potrivit scenariului, locurile din spitalele bucureștene au fost depășite.

S-au folosit 40 de ambulanțe și câteva autoutilitare de salvare civile și militare în cadrul exercițiului. În plus, au fost implicați și 70 de medici și angajați ai Spitalului Universitar de Urgență Militar.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata