S-a dezmembrat Guvernul: Miniştri PSD şi-au dat demisia

21

Întreg grupul ministerial PSD a mers la Palatul Victoria pentru a-şi depune demisiile. Social-democraţii dau vina pe Traian Băsescu pentru situaţia creată.

.
Dan Nica, vicepremierul demisionar al PSD, a declarat, la Palatul Victoria, că şeful statului, premierul şi PDL sunt de vină pentru plecarea PSD din Guvern, acuzându-i că urmăresc câştigarea prezidenţialelor cu orice preţ de către Traian Băsescu şi avertizând intenţia lor de fraudare a scrutinului.

La rândul lui, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că vina pentru actuala criză politică „de proporţii” îi aparţine lui Traian Băsescu, care l-a numit la Interne pe Vasile Blaga, şeful său de campanie, potrivit Realitatea.net

Miniştrii PSD aveau demisiile scrise şi semnate încă de ieri. Liderii sociali-democraţi au anunţat miercuri că se retrag de la guvernare dacă  preşedintele Traian Băsescu semnează decretul de revocare din funcţie a lui Dan Nica.

În contextul politic al destrămârii coaliţiei de la guvernare, leul a pierdut 1,22% in fata euro la cursul de referinta, in ciuda intervenitiei pe piata a bancii centrale, BNR afisand la ora 13:00 o cotatie de 4,2495 lei/euro, cu 5,14 bani mai mult fata de nivelul publicat ieri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata