Sălaj: 1.000 de elevi şi profesori, la un flash-mob împotriva traficului de persoane

Circa 1.000 de elevi și profesori din Zalău au manifestat public împotriva traficului de persoane, luni, în centrul municipiului, printr-un flash-mob organizat în cadrul proiectului „Nu ești de vânzare – Stop traficului de persoane!”, inițiat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General (ISJ).

Timp de patru minute, participanții ce purtau pancarte cu mesaje precum „Ființele umane nu au preț”, „Sclavia încă există”, „Nu ești de vânzare” sau „Eu îmi aleg destinul”, au stat nemișcați, în tăcere, pentru a trage astfel atenția asupra fenomenului menționat.

„Pentru al cincilea an consecutiv ne-am întâlnit astăzi în această locație pentru a marca lupta noastră împotriva traficului de ființe umane, o luptă pe care o susținem și prin intermediul căreia dorim să atragem un semnal de alarmă în rândul populației cu privire la amploarea acestui fenomen care, din păcate, se face simțit și la noi în județ. Numărul participanților este în jur de 1.000 de elevi și profesori”, a declarat luni, Malenia Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

Potrivit sursei citate, acțiunea s-a desfășurat și în orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei.

„Sperăm ca efortul nostru că aibă ecou în rândul populației și în modul acesta să contribuim semnificativ la prevenirea traficului de persoane”, a conchis Melania Gârdan.

Proiectul de prevenție a traficului de persoane își propune motivarea și conștientizarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din unitățile de învățământ din județul Sălaj să se informeze și să ia atitudine în fața fenomenului traficului de persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: voceatransilvaniei.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata