Salariile angajaţilor de închiriat au crescut cu 12% într-un an

– Numărul românilor angajaţi în sistem de leasing de personal a urcat cu aproape 150% în primele luni ale anului, faţă de anul trecut

 

Salariile angajaţilor de închiriat au crescut în primul trimestru în medie cu 12,3%, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, comparativ cu 7,4%, cât a fost media la nivel naţional anunţată de INS. Explicaţia ţine de reducerea anumitor cheltuieli în activitatea companiilor, scrie Gândul.

„Atunci când nu mai ai presiune pe fondul de salarii pe termen mediu, când poţi elimina provizioanele de discontinuitate ale comenzilor, poţi plăti salariile corecte”, a declarat Bogdan Florea, directorul Trenkwalder Sobis, companie care a intermediat angajarea în leasing a peste 3.000 de persoane în primele luni din acest an. Cele mai căutate domenii în care este folosit acest sistem de angajare sunt electronica, industria auto, sectorul bancar, construcţiile sau retailul. Cu toate că în România piaţa leasingului de personal este încă la început, reprezentanţii firmelor din domeniu mizează pe dezvoltarea acesteia în viitor. În Europa, procentajul de angajaţi de închiriat în total urcă şi până la 5%, în timp ce la noi e de sub 0,1%.

Cea mai mare creştere a salariilor angajaţilor de închiriat în primul trimestru din acest an faţă de primele trei luni din 2009 a fost de 20,3%, fiind înregistrată în judeţele din vestul ţării. La rândul lor, persoanele angajate în acest sistem în zona centrală a României au beneficiat de salarii mai mari cu 9,4% în intervalul menţionat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata