‘Salonul de bunătăţi’, la Casa Cesianu din Bucureşti

Preparate tradiţionale, cum ar fi brânza de casă, pastramă, prăjituri, magiun de Topoloveni, colac secuiesc, turtă dulce, covrigi, miere, produse apicole, mici, cârnaţi, cozonaci, dar şi cosmetice bio şi jucării, pot fi cumpărate de la „Salonul de Bunătăţi” care este deschis în perioada 14-16 mai, la Casa Cesianu din Bucureşti.

De la salon nu lipsesc nici obiectele de artizanat confecţionate de meşteri populari din Maramureş, plantele de grădină, antichităţile.

Copiii care vor vizita salonul se vor bucura de concerte şi lecţii de muzică susţinute de Şcoala Internaţională Olga Gudynn.

„Atmosfera salonului poartă semnătura începutului de secol şi este încărcată de istorie şi romantism. Alegerea Casei Cesianu ca locaţie a fost făcută pentru a susţine reabilitarea monumentelor istorice din Bucureşti. Salonul reuneşte expozanţi din toate colţurile ţării, din domenii cât mai variate”, a declarat, vineri, cu prilejul deschiderii salonului, Luiza Stănescu, organizatorul evenimentului.

Prezent la deschiderea târgului, reprezentantul Sport Med Bogdan Dumitriu a vorbit despre rolul mişcării pentru sănătate. „Nu poţi avea o viaţă sănătoasă chiar dacă mănânci sănătos dacă nu faci mişcare şi nici invers, să faci mişcare, dar fără să mănânci sănătos”, a explicat Dumitriu.

Totodată, reprezentantul Asociaţiei Proprietarilor de Ovine şi Ecvine din Bran, Gheorghe Chirciu, a dezvăluit că pastrama sau caşcavalul afumat se fac după reţetele vechi „din moşi strămoşi”.

Preţurile produselor variază de la 10 lei borcănele de miere de albine şi pâinea cu cartofi, la 25 lei kg de prăjituri, 30 lei caşcavalul afumat, pastrama şi cârnaţii, până la 50 lei kg de muşchi file şi jambonul.

Cele mai căutate, dar şi cele mai ieftine, sunt plăcintele maramureşene cu mărar, nucă, brânză, ceapă, care se pot cumpăra la preţul de 2 lei bucata.

Potrivit organizatorilor, în cele trei zile intrarea va fi liberă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata