Salonul Imobiliar București vine cu o ofertă de peste 10.000 de apartamente la prețuri între 35.000 și un milion de euro

Peste 10.000 de apartamente, cu preţuri cuprinse între 35.000 de euro şi un milion de euro, fac parte din oferta expozanţilor la cea de-a şaptea ediţie a Salonului Imobiliar Bucureşti, care începe vineri, 22 noiembrie, la Palatul Parlamentului.

„Salonul Imobiliar Bucureşti a ajuns la a şaptea ediţie, devenind cel mai mare târg de profil, cu o ofertă de peste 10.000 de apartamente. Evenimentul s-a poziţionat drept un mall de oferte rezidenţiale, cu produse pentru toate gusturile şi buzunarele: la această ediţie, preţul celui mai accesibil apartament pleacă de la 35.500 euro pentru o garsonieră, în timp ce segmentul de lux este prezent cu oferte de apartamente şi penthouse-uri în zona centrală şi de nord, ce ajung până la un milion de euro”, susţin organizatorii.

În timp ce vechiul stoc locativ nu mai corespunde nevoilor şi standardelor noilor generaţii, proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pentru scăderea preţurilor, clienţii orientându-se tot mai mult către ansamblurile noi de locuinţe.

„În contextul problemelor apărute cu principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat, dar şi inerentelor dezavantaje ale unui stoc învechit de locuinţe, cererea în Bucureşti pentru apartamente noi este în creştere”, a declarat Dora Pătraşcu, PR Manager Salonul Imobiliar Bucureşti, adăugând că ştirea despre falimentul RADET probabil va genera o cerere clară pentru noile ansambluri, care au finalizat apartamente în această toamnă.

Potrivit organizatorilor, în timp ce pentru generaţia Y (cei născuţi în perioada 1983-2000) sunt importante designul şi stilul de viaţă sănătos, pentru generaţia Z (tinerii născuţi după 2000, care intră acum pe piaţa forţei de muncă) contează conectivitatea şi flexibilitatea. Astfel, principalele criterii de selecţie a noilor proprietăţi sunt: zonă bine deservită de mijloace de transport în comun şi accesul facil la numeroase facilităţi – zone verzi, şcoli, spitale, pieţe şi magazine; arhitectură contemporană şi design funcţional: apartamente compartimentate eficient, cu spaţii de depozitare suficiente; flexibilitate: tinerii sunt dispuşi să investească în achiziţia unui nou apartament, dacă respectiva proprietate poate fi mai apoi revândută uşor, în cazul în care proprietarii decid să se mute într-un alt oraş.

Salonul Imobiliar Bucureşti face parte din portofoliul K Group, un consorţiu de companii active în domeniul organizării de evenimente, cu o cifră de afaceri anuala cumulată pe grup de 2,5 milioane euro.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata